Η Γερμανική Γλώσσα

Η Γερμανική Γλώσσα
Γερμανική Γλώσσα
Δυο λόγια για τη γερμανική γλώσσα

Η γερμανική γλώσσα όπως πολύ καλά ξέρετε, είναι μία από τις μεγαλύτερες. Αυτή η γλώσσα κατάγεται από την ομάδα των γερμανικών γλωσσών και είναι μία από τις δέκα πιο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου. Είναι επίσημη γλώσσα στην Αυστρία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Βόρεια Ιταλία και Βέλγιο. Παρ’ όλο που είναι στην ίδια οικογένεια με την αγγλική γλώσσα, τα γερμανικά διαφέρουν αρκετά διότι έχουν κλίσης και πτώσεις. Είναι μια αυστηρή γλώσσα όσον αφορά τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες, πράγμα που δεν ισχύει στα αγγλικά. 

Για πιο λόγο να μάθουμε γερμανικά;

Βασικός λόγος είναι πρώτα απ’ όλα η μετανάστευση, διότι αν σκέπτεστε να πάτε και να ζήστε εκεί, θα είναι πολύ δύσκολο εάν δεν επικοινωνείτε στα γερμανικά.
Ένας άλλος λόγος είναι οι σπουδές σε κάποια από τα πανεπιστήμια τις Γερμανίας. Αν χωρίζουμε και κατηγοριοποιούμε τις γλώσσες με τα επαγγέλματα, η γερμανική γλώσσα είναι χωρίς αμφιβολία η γλώσσα της Μηχανικής. Δεν μπορείς να είσαι μηχανικός και να μην ξέρεις γερμανικά, διότι όπως ξέρετε το πιο δυνατό σημείο της Γερμανίας είναι η μηχανική και τεχνολογία. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Γερμανίας είναι η κλασική μουσική, και αν σας αρέσει αυτή η μουσική, θα γνωρίζετε πολλούς Γερμανούς συνθέτες.
Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη Φιλοσοφία και την Ιατρική.Λοιπόν, οποιοδήποτε είναι ο λόγος που θέλετε να μάθετε γερμανικά, πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι εύκολο
πράγμα αλλά ούτε ακατόρθωτο. Χρειάζεται δουλεία και πολύ επιμονή. Καλή δύναμη!

Η Γερμανική Γλώσσα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *