Κατέβασε Δωρεάν Γαλλοελληνικό Λεξικό & Ελληνογαλλικό λεξικό

Κατέβασε Δωρεάν Γαλλοελληνικό Λεξικό & Ελληνογγαλικό Λεξικό

ellinogalliko-leksiko
ellinogalliko-leksiko

Telecharger Gratuitement Français Grec Dictionnaire

Free download French Greek Dictionary

Το λεξικό  FREELANG είναι ένα ολλανδικό πρότζεκτ που άρχισε 1996 από τον Frits van Zanten και τον φίλο του τον Tom van der Meijden. Αρχικά το πρότζεκτ ξεκίνησε με μια ηλεκτρονική λίστα λέξεων από τα ολλανδικά σε άλλες γλώσσες, όμως και με την βοήθεια αρκετών εθελοντών σ’όλο το κόσμο.
Το γαλλοελληνικό λεξικό & ελληνογγαλικό λεξικό έγινε από τον Claude Brunin/Kyliane και Georges Vekioset Giulia.
Γαλλοελληνικό Λεξικό
Γαλλοελληνικό Λεξικό

Αυτό είναι ένα ελαφρύ και δυναμικό πρόγραμμα. Σου επιτρέπει να προσθέσετε καινούργιες λέξεις και να δημιουργήσετε λίστες πρακτικής άσκησης, ακόμη και να τις εκτυπώσετε. Είναι πολύ πρακτικό πρόγραμμα ακόμη επειδή σε βοηθάει με interactive τρόπο στην εκμάθηση καινούριων λέξεων.


Αρχικά κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

Και εφόσον έχετε εγκαταστήσει το λεξικό μετά κατεβάστε τη λίστα των λέξεων εδώ.
[Σημείωση: Το πρόγραμμα και η βάση δεδομένων (λίστα λέξεων) πρέπει να εγκατασταθούν στο ίδιο φάκελο. Επίσης αν έχετε πρόβλημα με την εφαρμογή τότε δοκιμάσετε να μην την εγκαταστήσετε στο προεπιλεγμένο φάκελο Program Files αλλά κάπου αλλού. Επίσης όταν κάνετε εγκατάσταση να επιλέξετε την αγγλική γλώσσα (για να αποφεύγετε τυχόν λάθη συμβατότητας χαρακτήρων). Και αν τελικά το πρόγραμμα δεν πάει καλά μην πανικοβάλλεστε πρέπει να πάτε στο φάκελο εγκατάστασης και μετά στο φάκελο langue. και θα ονομάσετε τα αρχεία   Français_Grec.wb  &  Grec_Français.wb    Ενώ στο φάκελο icones το εικονίδιο της Γαλλίας θα πρέπει να μετονομαστεί Français.ico  κάνετε αυτά και το πρόβλημα λύθηκε.]
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:

1. Στο κουμπί  Chercher (Ψάξε) μπορείτε να ψάξετε τις λέξεις που ψάχνετε.
Γαλλοελληνικό Λεξικό
Γαλλοελληνικό Λεξικό ψάξε λέξεις
  • Εάν κάνετε κλικ στο  Caracteres  θα εμφανιστεί το ηλεκτρονικό πληκτρολόγιο.
  • Στο Taille de la fenetre ορίζετε πόσες γραμμές λέξεων θα εμφανιστούν στην οθόνη, από 1 έως 25.
2. Μια άλλη ιδιότητα είναι η πρακτική άσκηση Liste personnelle καινούργιων λέξεων. Δηλ. κάνετε μια λίστα την οποία την ονομάζετε π.χ: oi meres tis ebdomadas και μετά πατάτε ΟΚ.
Ελληνογαλλικό Λεξικό Οι μέρες τις εβδομάδας
Ελληνογαλλικό Λεξικό
Ελληνογαλλικό Λεξικό Οι μέρες τις εβδομάδας
Θα εμφανιστούν οι λέξεις που θέλουμε να βάλουμε στη λίστα , σ’αυτήν την περίπτωση θα επιλέξουμε μόνο τις μέρες της εβδομάδας, κάνοντας κλικ πάνω τις, και αυτές θα εμφανιστούν, στο πλαίσιο της πρακτικής  άσκησης και έπειτα πατάμε Fermer. Μπορούμε να έχουμε όσες λίστες θέλουμε ανάλογα με την κατηγορία που επιθυμούμε, μπορούμε ακόμα να κάνουμε μια λίστα με όλες τις λέξεις εάν θέλουμε.
(Σημείωση: Εάν η λίστα με τις ημέρες της εβδομάδας έχει γίνει από τα ελληνικά στα γαλλικά θα χρειαστεί να γίνει μια άλλη λίστα για τα τεστάρουμε τον εαυτό μας από τα γαλλικά στα ελληνικά )
3. Μετά ξεκινάμε την πρακτική με τις επιλεγμένες λέξεις στη λίστα, κάνοντας κλικ στο Apprendre (Ξεκίνησε την πρακτική)
Ελληνογαλλικό Λεξικό
Ελληνογαλλικό Λεξικό πρακτική άσκηση
Ξεκινάει το πρόγραμμα και μας τεστάρει πρώτα μας λέει τη λέξη στα ελληνικά και θα πρέπει να τη βρούμε στα αγγλικά
Αν ο τρόπος πρακτικής είναι αυτόματο autonome όταν κάνουμε κλικ θα βγει η απάντηση, και αν ο τρόπος είναι interactif πρέπει να γράψουμε σωστά και χωρίς λάθη την απάντηση. Αυτή η ιδιότητα είναι στο κεντρικό μενού στο Apprendre. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε και την ταχύτητα που επιθυμούμε να ελεγχθούμε. Lent είναι για αργά και το rapide είναι για γρήγορα.
4.  Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες λέξεις. Αν κάνετε κλικ στο Ajouter (πρόσθεσε λέξεις),
θα βγει αυτό το παράθυρο στο οποίο έχετε τη δυνατότητα να βάλετε και άλλες λέξεις που δεν υπάρχουν στο λεξικό
Γαλλοελληνικό Λεξικό
Γαλλοελληνικό Λεξικό πρόσθεσε καινούργιες λέξεις
Η επίσημη ιστοσελίδα του FREELANG γαλλοελληνικό λεξικό & ελληνογγαλικό λεξικό είναι εδώ.  Που θα βρείτε 197 διαφορετικά λεξικά από τα γαλλικά σε άλλες γλώσσες.  Το  γαλλοελληνικό λεξικό  ένα  freeware program δηλαδή δωρεάν λογισμικό αλλά φυσικά θα πρέπει να σεβαστούμε και τα πνευματικά δικαιώματα που θα τα βρείτε εδώ.
Το ελληνογαλλικό λεξικό έχει 12,016 λέξεις
Το γαλλοελληνικό λεξικό έχει 10,426 λέξεις
4 Σχόλια

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *